Amatør kroppsbygging

Når vi snakker om kroppsbygging av amatører, mener vi ikke nødvendigvis at det ville være begrenset til bare en hobby; der et individ tilbringer noen timer i uken i treningsstudioet. Faktisk kan amatør bodybuilding være ganske seriøs, den eneste forskjellen er at i motsetning til profesjonelle, er de vanlige utøverne av amatør bodybuilding ikke i det for pengene. Mange forveksler nybegynnere med kroppsbyggere som amatører. Det er ingenting lenger fra sannheten.

Amatør kroppsbygging

Før du begynner

Før du seriøst tar opp sporten, anbefales det å tilbringe litt tid med folk som allerede har brukt mye tid i denne disiplinen. Sprett av ideene dine mot dem, prøv å lære av det de har å si. Deres erfaring vil være nyttig når du er helt involvert i sporten. Amatør kroppsbygging kan være en god ting å interessere seg for, men mange blir ofte lokket av løftet om å gjøre det stort raskt og ender med å gå feil vei. For enhver person som ønsker å bli kroppsbygger, er det viktig å kjenne til risikoen forbundet med sporten. Og vi snakker ikke om skader her. En langt større risiko er bruken av forbudte stoffer som mange trenere anbefaler og mange kroppsbyggere bruker for å få muskelmasse raskt. Å være amatør lar deg holde deg unna disse fristelsene, ettersom konkurransen er langt mer vennlig og lettvint. For ikke å si at det ikke er seriøst, men det er definitivt ikke verdens ende hvis du mister ett mesterskap.

Hvordan du skal gjøre det

Når du har bestemt deg for å ta i bruk kroppsbygging, må du vite sikkert hva du faktisk ønsker å få ut av det. Hvis du vil drive med det som en hobby og ikke vil delta i konkurranser og turneringer, er det greit. Kroppsbygging er faktisk en veldig god hobby å innprente. Det hjelper deg å holde deg i form, du utvikler bedre kvinnelig kroppsbygging, livsstilen din forbedres, og generelt føler du deg mer trygg på hva du gjør. Sånn sett er det en flott hobby å utvikle seg.

Treningen

Men bare å ta opp kroppsbygging som en hobby vil ikke kvalifisere deg som en amatør kroppsbygger. Amatører skal være like gode som profesjonelle kroppsbyggere, den eneste forskjellen er at de ikke har tatt opp sporten som et yrke. Selv om mange vil hevde at kroppene til amatører og profesjonelle ikke kan sammenlignes, kan det for det meste tilskrives bruken av muskelbyggende stoffer som regelmessig brukes av profesjonelle, mens mange amatører velger å holde seg borte fra dem. Når det gjelder treningsrutinen, skal en amatør gjennomgå en så intens rutine som en profesjonell gjør.

En god måte å gå på amatør kroppsbygging er å trene med andre som er i det av samme grunn. Mens du deler plass med dem i det lokale treningsstudioet, vil du bli utsatt for nye ideer, utvikle en sunn konkurranse og være i stand til å holde deg mer fokusert i løpet av treningsrutinene. Sammen vil dere kunne presse hverandre og motivere dere bedre, ganske umulig når dere trener alene. Derfor kan du si at et stort pluss med amatør bodybuilding utvikler gode venner under prosessen. Siden konkurransen ikke er kuttet i halsen, kan du holde sammen og hjelpe hverandre.

Mens en amatør skal være seriøs og ikke gjøre det gøy, er det like viktig å ha det gøy ut av rutinen. Ellers blir du snart lei av det og vil synes det er vanskelig å motivere. Den smarte måten å trene på er å få mest mulig ut av den ene timen du trenger å bruke i kroppsbygging og vite når du må stoppe og ikke skyve den utover. Dette gir de beste resultatene uten at du blir skadet.

Viktigheten av kosthold

En annen viktig ting for en amatør kroppsbygger er å utvikle en god spisevane. Siden muligheten for å indusere muskelmasse gjennom kosttilskudd for de fleste er et strengt utenfor fantasiriket, blir viktigheten av gode kostvaner avgjørende. Ha en god blanding av karbohydrater, proteiner og fett i kostholdet ditt.

Comments are closed.