Kroppsbygging

Grunnleggende om kroppsbygging

Kroppsbygging er ikke noe nytt fenomen, men i dag har det tatt en helt ny dimensjon. Å ha en flott kropp har blitt en mani blant folk flest i disse dager. Kroppsbygging har blitt en global trend.

Med økende bevissthet om kondisjon og helse har stadig flere kommet inn i kroppsbygging, noe som gjør det til en industri på flere millioner dollar som vokser kontinuerlig. Hvis du også er interessert i å bygge en flott kropp, gir vi deg noen grunnleggende om kroppsbyggingen.

Nybegynner Bodybuilding-program


I kroppen vår er musklene motormaskiner som hjelper til med enhver form for bevegelse. Hva er muskler? Muskler er bygget opp av en tykk bunt med muskelfibre pakket bunter. Når de blir elektrisk stimulert av impulsene som styres av hjernen, utvides eller trekker disse muskelfibrene seg sammen. Disse vevene reagerer på det skiftende biologiske eller fysiske miljøet når det gjelder vekst, som for det meste er sovende i naturen, men øker når hjernen oppdager en slags fare for amator kroppsbygging. Det betyr at på grunn av en plutselig økning i arbeidsbelastningen, kan musklene skade. Men kroppen vår takler denne arbeidsbelastningen veldig smart, da den stenger vekstprosessen når kravene til ekstra arbeid er oppfylt.

Derfor anbefales det alltid at du aldri følger noen streng treningsplan. Du bør i stedet veksle mellom forskjellige muskelgruppeøvelser for å oppnå et platå. Dette platået betyr tiden da kroppen stopper prosessen med å bygge muskelmassen. Det er også en god praksis å introdusere variasjoner i treningsrutinene dine. En viktig ting som folk flest ignorerer mens du trener muskler, er hvor mye hvile man må ta. En vanlig myte blant de fleste kroppsbyggere er faktisk at de får gode resultater hvis de praktiserer et kontinuerlig treningsregime. Sannheten er at prosessen med muskelregenerering faktisk finner sted under hvile. En god treningsøkt inkluderer passende tider for hvile.

For å oppsummere kan vi si at muskelvekst er kroppens respons på høye muskulære krav til overarbeid som i treningsøktene. Derfor, for å øke denne prosessen med muskelregenerering, må man trene en bestemt type muskelgruppe til en halvliter når du ikke lenger er i en tilstand til å gjøre et nytt sett. Du må da hvile for muskelgenerering. Så du må beholde alle disse punktene mens du begynner på ditt eget kroppsbyggingsregime.

Comments are closed.