Forslag til trening for kroppstype

Ulike kroppslige typer og tendenser eksisterer i hver enkelt av oss. Noen av oss er naturlig tynne og synes det er utfordrende å gå opp i vekt uten en daglig massevinning. Noen av oss er naturlig store og får lett muskler, men vi sliter med å gå ned i vekt og søker en fettforbrenner hver sommer. Benstrukturen og muskelmagen er forskjellig, så forskjellige treningsformer vil være mest effektive for å hjelpe oss med å nå våre mål.

Denne quiz av kroppstype kan hjelpe deg med å finne ut hvor du faller på spekteret hvis du er usikker. Her er hva hver løfter og idrettsutøver bør vite om kroppstyper og hvordan de kan skreddersy treningen til sine unike behov.

Uansett hvilken kroppstype du er, kan du forbedre den ved å spise nok protein i forbindelse med treningene dine. Du kan komme dit ved hjelp av en protein smoothie etter trening!

Ectomorph Ectomorph Ectomorph Ectomorph Ectomorph Ectomorph Ectomorph

Kjenner du noen som synes å være i stand til å spise hva de vil, når de vil, men aldri få et kilo? Disse personene er mest sannsynlig ektomorfer.

De er vanligvis naturlig magre, noe som er et stort pluss. Ulempen er at de har problemer med å vokse muskelmasse, spesielt hvis de prøver å forbedre fysikken.

Noen individer tror at ektomorfer alle er høye og slanke. Selv om mange høye mennesker er ektomorfer, er høyden ikke det eneste elementet å vurdere. Kroppstype bestemmes blant annet av skjelettproporsjoner, bentetthet og metabolisme. Ectomorphs har for eksempel tynne skuldre og hofter, lette bein og rask metabolisme. De har mindre håndledd, knær og ankler enn den vanlige personen.

Kreatinmonohydrat har vist seg å bidra til å forbedre muskelstørrelse og styrke ved flere anledninger. 5 g per dag er en no-brainer hvis du er en ektomorf som ønsker å gå opp i vekt.

Endomorph Square

Endomorphs har tykkere beinstrukturer og mindre koniske torsoer, samt brede midjelinjer og store hofter. Leddene deres er vanligvis tettere, og metabolismen er vanligvis langsommere.

Endomorphs, i motsetning til ectomorphs, har lite problemer med å pakke i vekt. Problemet er at de ikke kan bli kvitt det. Personer med denne kroppstypen må være veldig på vakt om å spise godt og få passende kardiovaskulær trening i tillegg til løfterutinene hvis de ønsker å bli tynne.

Grenede aminosyrer er en kalorifri, treningsforbedrende erstatning for brus og sportsdrikker. Prøv å bruke BCAA hele dagen hvis du er en endomorf som ønsker å gå ned i vekt.

The Estomics Mesomorph

Å ha en mesomorf kroppstype. Sergio Oliva, Lee Haney, Dorian Yates og Ronnie Coleman, blant de største kroppsbyggerne i historien, er fremragende eksempler på denne heldige gruppen. Beinegenskapene deres gir naturligvis den ønskelige V-konen, med brede krageben og smale hofter. Leddene deres er store nok til å støtte betydelig muskelmasse mens de er små nok til å opprettholde et utmerket visuelt forhold mellom muskelmasse og ledd.

Colemans massive quads ville ikke se nesten like spektakulære ut hvis han hadde dem på en mann med enorme hofter og knær. På den annen side virker Colemans verft overmenneskelige på grunn av hans smale hofter og små kneledd. Så er det den mesomorfe metabolismen, som er optimal, slik at denne kroppstypen kan vokse muskler fremfor fett.

Et godt supplement før trening kan hjelpe mesomorph løftere med å øke intensiteten og kraften i øvelsene. For å få de beste resultatene, få mest mulig ut av hvert sett og rep.

Tren etter kroppstype.

Det er en god sjanse for at du ikke er en ren ectomorph, endomorph eller mesomorph. I stedet er du mest sannsynlig hvor som helst i midten av spekteret. Du kan ha en tendens til å være en ektomorf, men du kan få muskelmasse, noe som resulterer i en ektomorf med mesomorfe egenskaper. Alternativt kan du ha den grunnleggende kroppsformen til en mesomorph, men få fett hvis du ikke er forsiktig, og sette deg et sted midt mellom en mesomorph og en endomorph.

Du er mer sannsynlig å falle inn i en av de fysiske typene enn den andre. Når du har bestemt hvilken kroppstype du er, kan du begynne å utvikle det beste treningsprogrammet for den kroppstypen.

Ectomorph Preparation

Ectomorphs har raskere metabolske hastigheter, og kroppene deres fungerer som kaloribrennende ovner. Hvis dette beskriver deg, må du sørge for at du ikke overtrener og gir nok tid til hvile og restitusjon. Hvis du prøver å trene i to timer om dagen, seks dager i uken, overdriver du sannsynligvis det og bør inkludere ekstra hviledager i timeplanen din. Ectomorphs bør unngå styrketrening mer enn to dager på rad. Mange opplever at mandag, tirsdag, torsdag og fredag ​​er de beste dagene å jobbe på.

I stedet for maratonøkter, bør treningsøktene dine være korte og i mål. Angi en maksimal tidsbegrensning på en time for hver aktivitet. Konsentrer deg om grunnleggende sammensatte bevegelser og 8-10 rep rette sett. Høyere repetisjoner, slippsett, supersett og andre treningsøkter med høy intensitet vil bare gjøre det mer utfordrende å komme seg før neste treningsøkt. Hvil så mye som mulig og begrense utenomfaglige fysiske aktiviteter.

Til slutt, hvis du er en ektomorf som ønsker å forbedre kroppsbygningen, hold deg unna overdreven aerobe økter, som kan rive muskelvev. Hvis du føler deg tvunget til å gjennomføre kondisjonstrening på legdagen, begrenser du deg selv til noen minutter med oppvarming. Konsentrer deg om å spare energi, slik at du kan vokse muskelmasse i stedet for å miste den.

Trening for Endomorphs

Endomorphs dra nytte av høyere samlet treningsvolum og frekvens og betydelig mer cardio enn de to andre kroppstyper på grunn av deres tregere metabolisme.

Endomorphs akkumulerer mer fett når de konsentrerer seg om harde løft. Hvis det er akseptabelt for deg, kan du trene som en kraftløfter, med lavere reps og mye restitusjon mellom settene. Hold hvileintervallene korte, gå raskt fra trening til trening, og angi om du vil bære mindre kroppsfett. Dette raskere tempoet og bruken av supersett, slippsett og andre variasjoner vil brenne flere kalorier. Det er ikke nødvendig å bli gal med reps, men for overkroppsbevegelser, sikte på 10-12 reps og 12-20 reps for rutiner i underkroppen.

Endomorfer kan og bør blande sammensatte og isolasjonsbevegelser i bevegelsene. Benforlengelser og kabeloverlegg vil gjøre betydelig mindre for å aktivere stoffskiftet og forbrenne kalorier enn knebøy og markløft. Hvis du er på endomorf -siden av spekteret, vil hoppe over hviledager gi deg de beste fordelene når det gjelder kroppssammensetning. Når du ikke gjør vekter, kan du gå til treningsstudioet eller komme deg ut og jobbe med kondisjonstreningen.

Mesomorph -forberedelse

Hvis du har den genetiske jackpoten og er i nærheten av å bli en ren mesomorph, vil enhver mengde streng og vedvarende trening nesten helt sikkert lønne seg. Du kan trene i lengre perioder og treffe muskeldeler oftere enn de to andre kroppstyper, samtidig som du oppnår betydelige gevinster. Hvis du ikke la ned mer innsats, vil du mest sannsynlig gå glipp av det.

Som mesomorph eller near-mesomorph kan treningsøktene dine være litt lengre, alt fra 60 til 90 minutter. De kan inneholde en kombinasjon av sammensatte og isolasjonsbevegelser, med repetisjoner fra 4-6 til 15-20. Du er ok uansett.

Fordi du i grunnen liker dem, kan mesomorfer ganske mye etterligne regimene til topp kroppsbyggere og oppnå utmerket suksess. Imidlertid bør det understrekes at hvis du er kjemikaliefri, bør du trene med lavere volum og frekvens enn en kjemisk forbedret idrettsutøver, ettersom produkter designet for å hjelpe til med å vokse muskelmasse også kan hjelpe med restitusjon. Når det gjelder kardio, trenger du ikke unngå det som ectomorphs eller gå helt ut som endomorphs; en moderat mengde ville være tilstrekkelig.

Category(s): Styrkeløft

Comments are closed.