Kroppsbygging kan redde livet ditt

Kroppsbygging øker bentettheten, øker stoffskiftet, gjør blodårene dine mer vaskulære, slik at de fører mer næringsstoffer til alle organene. Kroppsbygging handler ikke bare om muskler.

Folk vil handle uendelig, stille endeløse spørsmål og bruke mye penger på å kjøpe dagens luksus som storskjerm-TV-er, videospillere og stasjonære datamaskiner og bærbare datamaskiner. Og når dette sofistikerte elektroniske utstyret er installert, stikker de impulsivt på nøkler og knapper for at de kan få det til å fungere uten liten eller ingen referanse til manualene. De lærer å leve med utstyr som fungerer minimalt. Det er ingen stor bekymring fordi de ikke vil bli straffet for sin likegyldighet.

På en lignende måte trekker de på seg sine fysiske funksjoner.

Deres skyndende verden har styrt dem bort fra ytelsen til deres fysiske maskin som er så delikat designet for sunn overlevelse på denne planeten. La bilene sputtere et øyeblikk på motorveien, og de kaster bort tiden på vei til verkstedet. Likevel, når de blir amator kroppsbygging etter å ha gått opp en trapp, ser de bort fra symptomet, og foretrekker å ikke konsultere kroppens bruksanvisning.

De tar piller i stedet, med sjansen for at en av dem kan fungere. I likhet med de halvparten brukte elektroniske enhetene holder kroppene deres på et lavt ytelsesnivå.

Vi er biologisk kablet ved fødselen med en garanti på seksti år og ti, men vi har en tendens til å ignorere det fine utskrift med sine mange ansvarsfraskrivelser. Med riktig pleie og vedlikehold kan vi leve langt utover garantien. Når vi trykker på feil nøkkel, tar naturen lite hensyn til feilen. Vi blir stemplet med mangelen, og vi må leve med den. Hvis feilen er for stor, lever vi kanskje ikke.

Vi kan leve lenger eller dø før.

Valget er vårt. Vi kan være aktive eller stillesittende. Det har alltid vært etikk hos kroppsbyggere å legge dybden i menneskelig fysisk atferd for å bestemme en livsstil som vil sikre optimal funksjon. Sannheter som har eksistert siden tiden begynte, har blitt ignorert av det moderne mennesket. Forfedrene våre må ha gjort det rette for å ha gitt oss arven til livet. Hele formålet med kroppsbygging var å lære om naturens regler for å gjenopprette livsform som er i samsvar med fortiden. Primitive kulturer og tidligere sivilisasjoner må ha stått overfor den samme oppgaven, og de kom tydeligvis med glans.

Som kroppsbyggere lærte vi for lenge siden viktigheten av trening, et balansert kosthold, riktig hvile, mental aktivitet og sjelefred for å sikre et langt og produktivt liv. Som regel forblir kroppsbyggere som går inn i 70- og 80-tallet i dag funksjonelle, sunne og uavhengige. Kroppsbygging har alltid vært en form for etterforskning. Kroppsbyggingssamfunnet i seg selv var en flott eksperimentell gruppe. Vi lærte mye av erfaring. Vi oppdaget ting for oss selv, og ikke ventet på at forskere skulle gjøre det for oss. I dag nyter vi fordelene fra begge deler.

Vi visste at du måtte være i form for å overleve. Det er ikke noe sted for svakhet. Naturlovene er faste, endelige og utilgivende. Tidlige mennesker hadde ingen medisiner eller antibiotika for å kurere smittsomme sykdommer. De måtte stole på deres livsstil som hardtarbeidende idrettsutøvere. For mange av dagens mennesker har blitt myke og avhengige av vitenskapelige kurer. Kanskje de lever lenger, men de har også blitt ofre for begynnende sykdommer på grunn av deres moderne degenerative livsstil.

Kanskje det største aldersrelaterte tapet som påvirker helse og daglig aktivitet, er tap av styrke og total muskelmasse. Det kommer ikke som noen overraskelse for oss at forskere nylig har observert helsemessige fordeler av styrketrening fra mennesker i alle aldre. Jo eldre du er, jo mer helsemessige fordeler har du faktisk.

Med mindre muskelmasse er stoffskiftet ditt lavere, noe som betyr at du må spise færre kalorier for å opprettholde en sunn vekt. Noe som også betyr at du får færre næringsstoffer og risikerer å bli ernæringsmessig mangelfull. Forverring er også det økte behovet for visse næringsstoffer med økende alder. Dermed er tap av muskelmasse hos eldre spesielt alarmerende.

Du kan bygge muskler i alle aldre.

Jo raskere du kommer i gang, jo bedre. Hvert tiår i livet ditt har fallgruver som kan unngås av det du gjorde tidligere. Kroppsbyggingen du gjør i dag, forbereder deg bedre på truslene som venter på deg i fremtiden.

Hvis du ikke bruker manualen og trykker på de riktige tastene for den nøyaktig fungerende menneskelige maskinen som ble presentert for deg ved fødselen , står du over livstruende konsekvenser. Jeg tror bodybuilding-livsstilen er nettopp det du trenger for å holde kroppen din oppe og kjøre i fullkommenhet til det fulle av garantien – og utover.

Les også Kroppsbygging for menn – Tips å komme forbi

Category(s): Styrkeløft

Comments are closed.