Teenage Bodybuilding

I dag er det stadig mer vanlig å se tenårings kroppsbyggere i forskjellige konkurranser og show av kroppsbygging. Mens sporten fremdeles domineres av voksne, tror mange at tenåringer er det rette tidspunktet å begynne å jobbe med musklene. Teenage bodybuilding krever regelmessig praksis som enhver kroppsbygger må følge, den eneste forskjellen er at ernæringsbehovet kan variere vesentlig fra person til person. Følgende er noen tips om kroppsbygging for tenåringer.

Det grunnleggende

Som allerede nevnt, er de grunnleggende kravene de samme for en kroppsbygger, uansett alder. Disse grunnleggende kravene er en skikkelig treningsrutine som utvikler kroppen og tar seg også av det faktum at det ikke er skader, et sunt kosthold og nok hvile slik at kroppen kan komme seg fra stresset den utsettes for gjennom strenge treningsøkter.

De positive

Enhver tenåring må forstå at kroppen hans fortsatt er under utvikling, og det vil ta noen år før alle musklene er fullstendig modne. Mens det for noen kan høres ut som avskrekkende, er det faktisk ganske positivt. Hvis du begynner med kroppsbygging i tidlig alder, har du allerede en kropp som de fleste i din aldersgruppe ikke har. Og selv om du ennå ikke er klar til å utfordre fagpersonene, hvis du er villig til å fortsette med det harde arbeidet, er det ikke noe som stopper deg.

Et annet positivt å starte tidlig er at du utvikler alle riktige vaner i tidlig alder. For mange av oss begynner å bli med på treningsstudioet med målet om å redusere overflødig vekt. For noen som begynner på kroppsbygging i tidlig alder, er det en langt mindre sjanse til å bruke noe tid på å prøve å redusere flammen som allerede har samlet seg. Han kan straks begynne på programmet for kroppsbygging.

Studier har også antydet at tenåringer som driver med kroppsbygging også gjør det bra i timene. Hovedårsaken som er sitert, har vært økt evne til å holde fokus og konsentrere seg om jobben, og være trygg på hva du gjør. En sunn kropp hjelper alltid med å ha et sunt sinn.

De tilsynelatende risikoene


Å si at kroppsbygging av tenåringer innebærer risiko, ville ikke være riktig. Imidlertid, som med alle andre aktiviteter som tenåringer gjør, er det noen ganger muligheten for at de overdriver saken og utsetter seg for unødvendige risikoer.

En tenåring er nødt til å ha mer energi enn en voksen og vil generelt være i humør. Selv om dette vanligvis kan være en positiv ting å ha, kan det være et problem hvis han begynner å overdrive ting. Mange tenåringer har blitt observert å gjøre mer enn det foreslåtte antall repetisjoner med vekter. De tror kanskje at flere antall repetisjoner bedre vil være resultatet. Men det er ikke nødvendigvis sant. Faktisk er å overdrive vekter den vanligste måten å skade seg selv på.


Mange tenåringer har også blitt observert for ikke å ta ordentlig hensyn til kostvanene. Det er et faktum at siden ernæringsbehovet til de fleste tenåringer varierer sterkt fra hverandre, er det ganske vanskelig å foreskrive ett bestemt diett for alle tenåringer. Dette betyr imidlertid ikke at dietten trenger å bli neglisjert, eller at et bestemt sunt kosthold ikke kan utarbeides for en person. Mens kroppsbygging kan hjelpe til med å få mer muskelmasse, bør en tenåring ikke være helt avhengig av disse. Uten riktig kosthold er det alltid en risiko for at kroppen bryter sammen under alvorlig stress fra vanlige treningsøkter. Så det er viktig at tenåringer følger riktige spisevaner. Å drikke nok vann er også en del av dietten og hjelper til å holde kroppen hydrert etter tøffe treningsrutiner.


En annen viktig årsak, mens mange tenåringer påvirker kroppen deres dårlig, er at de ikke gir kroppen nok tid til å hvile og komme seg. En god natts søvn er veldig viktig for enhver kroppsbygger. Det er mens vi sover at kroppen løser alle problemene og også vokser mest. Uten riktig søvn og hvile hindres begge. Så hvis du planlegger å lykkes med kroppsbygging, ikke forsøm søvnen din. Du trenger minst syv timers søvn hver natt, slik at kroppen din holder seg frisk og du er frisk, både fysisk og mentalt, til å gå gjennom treningsrutinen dagen etter.

Les også Kroppsbygging kan redde livet ditt

Category(s): Styrkeløft

Comments are closed.