VM i benkpress

Neste VM i benkpress arrangeres i Denver i 2015. Blant nordmennene som planlegger å delta, er Olav Kompelien, som nettopp sikret seg bronse i EM. Han har hatt et godt år i 2014, og har blant annet satt fire nye norgesrekorder dette året. Forsøket på ny verdensrekord ble underkjent av en av dommerne, men Kompelien satser på VM-gull og kanskje ny verdensrekord i april 2015, når neste VM går av stabelen.

Under VM i benkpress i 2014 stilte Norge med et sterkt lag, og Joachim Lindseth klarte å komme på andreplass i sin klasse. Andre norske utøvere som gjorde det bra var Joachim Skårer, Dag Andre Mo og Per Marius Hole. Antakelig kan man se Dag Andre Mo og flere andre norske navn på listene på oddssider som Betsafe når konkurransen nærmer seg. Det norske laget er sterkt, og flere norske utøvere kommer antakelig til å regnes blant favorittene også før VM i 2015.

Benkpress utføres liggende på ryggen, og utøveren skal løfte vekten opp på strake armer. Benkpress inngår i styrkeløftkonkurranser, men mange utøvere velger også å delta i benkpresskonkurranser, enten i stedet for, eller i tillegg til å konkurrere innen styrkeløft. Norge Styrkeløftforbund arrangerer også de norske konkurransene innen benkpress. Noen av utøverne som konkurrerer innen benkpress gjør det også fordi de ikke kan konkurrere innen de andre grenene av styrkeløft, ofte på grunn av skader. Benkpress er også en populær treningsform blant folk som vil bygge muskler, og ofte er det nettopp benkpress som er inngangen til å begynne å trene styrkeløft. Dersom man blir god, og løfter mye i benkpress, er det fristende å begynne med konkurranser, og da er styrkeløft den ideelle konkurranseidretten.

VM i benkpress arrangeres også for juniorklasser og veteraner, og også i disse klassene er det gode norske utøvere som kan hevde seg helt i toppen. Norge er et av få land der styrkeløft er mer populært enn vektløfting, og dette fører til at rekrutteringen innen styrkeløft er veldig god. Dermed stiller det norske landslaget som regel ganske sterkt i viktige internasjonale konkurranser, både innen styrkeløft og innen benkpress.

Category(s): Styrkeløft

Comments are closed.