VM i styrkeløft

I år arrangeres VM i styrkeløft i Aurora i USA fra 2.til 8.november. Det norske landslaget vil bestå av Hege Berge, Linda Kristensen, Marte Elverum, Heidi H. Arnesen, Hildeborg Hugdal, Kjell Egil Bakkelund, Stian Walgermo, Kristoffer Eikeland, Jørgen A. Hansen, Hans Magne Bårtvedt og Carl Yngvar Christensen. Inger Johanne Ruud, Andreas Hjelmtveit, Endre Wollan og Martin B. Rønning er reserver på laget.

Flere av de norske utøverne gjorde det veldig bra under VM i Stavanger i 2013. Kjell Egil Bakkelund ble verdensmester i klassen -83 kg i 2013, og er derfor regnet blant favorittene foran årets VM. Carl Yngvar Christensen er også en av de norske favorittene. I 2013 slo han norgesrekorden i sammenlagt løft. Den nye rekorden hans er på 1140 kg. Hans Magne Bårtvedt har også løftet over 1000 kg i samlet vekt, og er en av de andre favorittene på herresiden. Hildeborg Hugdal ble verdensmester i 2006, samme år som Andreas Hjemtveit.

Det norske laget til årets VM er veldig sterkt, og det er ikke utenkelig at flere av de norske utøverne kommer til å bli regnet blant favorittene. Når konkurransen nærmer seg, kommer vi antakelig til å kunne se et og annet norsk navn i oddslistene på sider som Betsson. Selv om Norge er en liten nasjon, har vi mange gode styrkeløftere. Det skyldes at styrkeløft er mer populært enn vektløfting i Norge, og at det dermed er veldig god rekruttering til sporten. Norge har hele åtte verdensmestere i seniorklassen. Tove Eriksen ble vår første verdensmester i styrkeløft i 1985, og Kjell Egil Bakkelund er den hittil nyeste norske verdensmesteren.

Hele åtte norske utøvere har løftet mer enn 1000 kg totalt. VM i styrkeløft fikk ekstra stor oppmerksomhet i 2013, ettersom arrangementet gikk i Norge. Men med gode prestasjoner fra norske utøvere, kommer årets VM antakelig også til å få mye oppmerksomhet, selv om de færreste øvelsene kommer til å bli sendt direkte på TV. Alle som er interessert i styrkeløft har mye å glede seg til når VM starter, og håpet er selvsagt at en eller flere norske utøvere skal ta medaljer.

Category(s): Styrkeløft

Comments are closed.